Skip to Main Content

 

Terapeuttiset märkäruoat - vähänkäytetty resurssi

may-ari kasama ang kanyang aso habang kumakain

 

 

Eläinlääkäreinä haluamme antaa parhaan mahdollisen ravitsemuksellisen suosituksen. Mutta entä jos meiltä jää huomaamatta asiakkaat, jotka olisivat halunneet kuulla kaikista vaihtoehdoista ja olivat pettyneitä siitä, ettei heille esitetty enemmän vaihtoehtoja? Tämä on usein totta märkäruokien, erityisesti terapeuttisten ruokien kohdalla.

 

Asiakkaan suostutteleminen vaihtamaan päivittäistavarakaupan ruoista terapeuttiseen ruokaan voi olla vaikeaa sen hinnan takia. Lisäksi jotkut asiakkaat saattavat olla huolissaan siitä, että heidän lemmikkinsä ei välttämättä pidä ruoan mausta tai koostumuksesta. Se on iso pyyntö. Meidän täytyy kuitenkin muistaa, että ravinnolla on suuri vaikutus moniin ongelmiin ja se on välttämätön tietyissä sairaustiloissa, kuten virtsatie-, munuais- ja ihosairauksissa. Juuri märkäruoalla on merkittävä rooli.

Toipuminen ja muut sairaudet

Käytännössä tarjoamme märkäruokaa usein vakavasta sairaudesta, loukkaantumisesta tai leikkauksesta toipuville potilaille – kuten Prescription Diet i/d- tai a/d-ruokia sairaille tai leikatuille lemmikeille. Mutta miksi emme tarjoa märkäruokaa muissa tilanteissa?


​Märkäruoasta on paljon hyötyä. Hill's-ruokien kohdalla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, ettei lemmikki suostuisi syömään ruokaa, sillä niistä on olemassa useita koostumuksia ja makuvaihtoehtoja, lisäksi ruoilla on 100% tyytyväisyystakuu. 

Märkäruoan edut

  • Maku. Kaikki Hill’s-ruoat ovat erittäin maistuvia, mutta monet lemmikit yksinkertaisesti rakastavat säilykkeitä tai annospusseja niiden herkullisen koostumuksen takia. Sairauksien aikana, kun lemmikki ehkä voi huonosti, sen saaminen syömään on valtavan tärkeää.
  • Valinnanvara. Saatavana on useita Prescription Diet -märkäruokia – monissa eri makuvaihtoehdoissa ja koostumuksissa (säilykkeet, muhennokset ja annospussit). Juttele Hill’s-edustajasi kanssa mahdollisista vaihtoehdoista potilaillesi.
  • Kissat. Kissoille suositellaan antamaan sekä kuiva- että märkäruokaa. Ne mieltyvät helposti tiettyyn koostumukseen. Kun kissoille annetaan erilaisia ruokia pennusta alkaen, ruokavalion muutos mahdollisen sairauden yhteydessä tapahtuu helpommin.
  • Nesteytys. Nesteensaanti on erittäin tärkeää erilaisissa sairaustiloissa ja märkäruoat ovat yksi helpoimmista tavoista lisätä nesteen saantia ja pitää potilaat nesteytettynä.
  • Omistajan ja lemmikin välinen suhde. Tiedämme, että ruokinta on erittäin tärkeää ihmisen ja lemmikin välisessä suhteessa ja omistajat rakastavat nähdessään lemmikkinsa nauttivan ruoastaan. 

 

Nesteensaannin lisääminen on ensiarvoisen tärkeää virtsateiden sairauksissa

Yleisen nesteytyksen lisäksi on muitakin sairaustiloja, joissa veden juonti on ratkaisevaa varsinkin kissojen kohdalla. Kotikissat ovat kehittyneet aavikon eläimistä ja siksi niiden virtsa on usein hyvin väkevää, mikä voi pahentaa virtsateiden sairauksia, kuten kissan idiopaattista kystiittiä (FIC, Feline Idiopathic Cystitis) ja kristalluriaa. Myös koirilla nesteensaanti on hyvin tärkeää virtsateiden sairaukissa virtsan laimentamiseksi ja virtsarakon normaalin huuhteluvaikutuksen aikaansaamiseksi. 

Märkäruokia kasvaville lemmikeille

On olemassa terapeuttisia ruokavalioita, jotka soveltuvat kasvaville koiranpennuille tai kissanpennuille joko lyhyen aikaa käytettäväksi tai pitkäaikaiseen ruokintaan. Jos lemmikki on tottunut syömään märkäruokaa, sille on tärkeää tarjota tilalle ruokavalio, joka tukee sen kehitystarpeita.    

Miksi et tarjoaisi?

Kerro asiakkaille rohkeasti olemassaolevista vaihtoehdoista ja niiden tarjoamista eduista. Voit välttää asiakkaiden mahdolliset huolenaiheet muistuttamalla Hill’s-ruokien 100-prosenttisesta tyytyväisyystakuusta*. Kun seuraavan kerran annat ruokasuosituksia, muista märkäruoat -ne todellakin ovat turhan harvon käytetty, mutta valtavan hyödyllinen vaihtoehto.

 

HillsVet-verkkosivustolla esitellään koko ruokavalikoima sekä niiden keskeiset hyödyt.

 

 

Tekijä:

Emma Goodman Milne, eläinlääkäri

Pätevöityi Emma Milne valmistui eläinlääkäriksi vuonna 1996. Hän työskenteli pieneläinklinikalla 12 vuoden ajan ja kliinisenä ravitsemusneuvojana seitsemän vuoden ajan. Emma on tunnettu eläinhyvinvoinnin alalta ja on kirjoittanut kymmenen lemmikkejä käsittelevää kirjaa.

 

 

 

 

 

 

* Koskien laatua ja koostumusta, tai saat rahasi takaisin.